Nonfiction Story ~ Working days and yet ... ~

My dogma and bias - 独断と偏見

ヘーゼルナッツに名前が似てる家

とりあえず、これを最初に。

A hazelnut is the nut of the hazel and is also known as a cob nut or filbert nut according to species. A cob is roughly spherical to oval, about 15–25 mm long and 10–15 mm in diameter, with an outer fibrous husk surrounding a smooth shell. A filbert is more elongated, being about twice as long as it is round. The nut falls out of the husk when ripe, about 7–8 months after pollination. The kernel of the seed is edible and used raw or roasted, or ground into a paste. Hazelnuts are also used for livestock feed, as are chestnuts and acorns. The seed has a thin, dark brown skin and can sometimes be removed before cooking.
Hazelnuts are produced in commercial quantities in Turkey, Italy and in the American states of Oregon and Washington. Turkey is, by far, the largest producer of hazelnuts in the world.
Hazelnuts are extensively used in confectionery to make praline and also used in combination with chocolate for chocolate truffles and products such as Nutella. Hazelnut oil, pressed from hazelnuts, is strongly flavoured and used as a cooking oil.
Hazelnuts are rich in protein and unsaturated fat. Moreover, they contain significant amounts of thiamine and vitamin B6, as well as smaller amounts of other B vitamins. Additionally, 1cup (237ml) of hazelnut flour has 20g of carbohydrates, 12g of which are fibre.

ま、間違えた…。これです。(おぃ)

ヘーゼルナッツとは、カバノキ科-ハシバミ属に分類されるセイヨウハシバミの果実のこと。形はややドングリと相似性をなす。食用に供される種実類として、世界に広く流通している代表的なものの1つである。
種皮を剥き、煎ってから食べるほか、製菓の材料としてクッキーやチョコレート、アイスクリームなどにも用いられる。特にチョコレートとの相性が良く、代表的なチョコレート菓子にジャンドゥーヤがある。
中央アジアでの栽培が盛んで、日本に輸入されるものではその95%がトルコ産である。

リンク先より一部抜粋し、一部削除していますが、そういう事らしいです。
が、英語版の方が栄養素とか詳細なデータが入ってるので、あながち悪くもない気がします。



でも何故だろう。
ここから下は、とても危険なにおいがします…。


ヘーベルと地獄

ノーコメントです。